dijous, 12 de setembre del 2013

Qüestió de vàters

Normalment les aules de les escoles són "explotades" en nombre d'alumnes. A infantil és necessari disposar de més de tres vàters tenint en compte que les aules són de 25 o més alumnes. 
En aquestes edats els infants no estan capacitats per aguantar-se i fer llargues cues quan han de fer les seves necessitats, així que el fet de fer les hàbits higiènics es pot convertir en una autèntica "tortura". Seria necessari disposar de 4 o 5 (o més) vàters.
Cal esmentar que hem d'educar per l'espera i la paciència, però cal ser pràctics i eficients.  

Per cert, és necessari que els infants puguin tirar de la cadena per tal d'afavorir la seva autonomia (hi ha escoles que tenen les cadenes massa curtes). 

2 comentaris:

  1. Com moltes altres mestres, he passat per diverses escoles hi he trobat de tot, vàters a l'aula, vàters fora de l'aula, un parell de vàters, molts vàters, etc.
    A dintre de les aules, per espai, n'hi ha un o dos. Quan he pogut usar cinc o sis han estat fora de l'aula i és un inconvenient haver de sortir.
    Si he de triar prefereixo tenir-ne menys i a dintre de l'aula perquè mai se m'han col·lapsat.
    Imagino que et passa perquè deus marcar un temps per anar-hi, si he tingut vàters a l'aula mai ho he fet!
    Hi van quan ho necessiten i com que cadascú té el seu ritme...
    Besets
    Carme

    ResponElimina
  2. Hola Carme,
    hi ha centres que és habitual anar al lavabo després del pati (els nens/es hi van abans de sortir del pati). Així que et poses a la porta i els vas cridant. I mentre uns fan pipi, els que acaben es renten les mans... .
    Sé que encara he de buscar el "pla perfecte" perquè acabi de "rutllar" ;)
    Txell

    ResponElimina