dissabte, 23 de setembre del 2017

LA PORTA DELS TRENS

Hola!
Decorar la porta de la classe és una tasca que es fa durant les primeres setmanes. 


CONVERSA AMB ELS NENS/ES 
- Com podem decorar la porta? Fem pluja d'idees; tot seguit, podem fer grups per tal que dibuixin el seu disseny i ens l'ensenyin davant de tots, etc. 
 - Qui tren escollim?: un tren d'abans o un tren modern? (cal tenir dues imatges perquè puguin diferenciar els dos trens (tren de carbó i tren elèctric) i treballar-ho prèviament).
- Escollim el tren que més ens agrada i reflexionem sobre com són els vagons: rectangulars, quadrats... busquem objectes amb aquestes formes geomètriques i els calquem a les cartolines per punxar-los seguidament. 
- Decidim qui vol ser maquinista/es, passatger/s o ciutadans que "saluden" als passatgers. 
- Fem les fotos de cara, lateralment (si ho creieu convenient) i reflexionem sobre els nens que estaran drets fora del tren (només els hi veurem la cara? Es veuran bé? Creieu que cal veure'ns de cos sencer? Etc).
- Parlem de quan passa el tren: de dia o de nit? Ho pactem. 
- Els nens que estan a fora, estaran acompanyats? Per on passarà el tren? Pel camp? Per la muntanya? Pel mar? (veure prèviament contes). Tot seguit, es pot fer un llistat d'animals (cavalls, ovelles, vaques...), objectes, edificis...que volem que estiguin a fora per tal d'imprimir-los i pintar-los.  
- Mirem fotos de la lluna per veure quins colors té, si té forats... per tal de fer la nostra lluna. 



Cómo-hacer-luna-de-cartón-diy-moon 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada